Planten en verplanten van bomen
Dirk Doornenbal, Nationale Bomenbank.

Dirk Doornenbal

Planten en verplanten van bomen

Iedere boom in de stedelijke omgeving vertegenwoordigt een waarde. Een duurzaam groeiende boom vergt een investering in de vorm van aankoop, aanplant, onderhoud en controle. Hierbij is een goede start van groot belang om inboet te voorkomen en beheerkosten in de hand te houden. Moet de boom dan uiteindelijk wijken? Dan is het, gezien de investering en de waarde van de boom na jaren van beheer, de moeite waard om te onderzoeken of de boom verplant kan worden. Dit is niet alleen duurzaam, het kan tevens kosten besparen. Deze cursus gaat in op het plant en verplantproces. Dit proces kent vele kritische succesfactoren. Deze zullen uitgebreid behandeld worden. Doel is om 3 jaar na aanplant goed aangeslagen en doorgroeiende bomen te hebben. Wat moeten we wel maar juist ook niet doen om dit te bereiken? Welke normen zijn van toepassing?

Daarnaast gaat deze cursus in op de mogelijkheden en onmogelijkheden van het verplanten van bomen, de verplanttechnieken en het zelf visueel beoordelen van de verplantbaarheid van een boom.

Voor ieder die meer detailinzicht wil hebben in het plantproces en de diverse verplantmogelijkheden is deze cursus van belang.

Lesmateriaal:
Een studiemap en het boek “Stadsbomenvademecum deel 2b: Groei en aanplant”.
Duur:
1 dag
Datum:
20 maart en 10 oktober 2017
Kosten:
€ 395,- p.p. exclusief BTW
Docent:
Dirk Doornenbal, Nationale Bomenbank.

Dirk Doornenbal, Nationale Bomenbank.

Dirk Doornenbal